Sunday 1 October 2017

Paide-Türi Rahvajooks, isiklikud ja tossupaelad

Sissejuhatust pole vaja. Kui ikka panema ei lähe, siis tuleb! Viljar ei lubanud täna panema minna, et no maraton juba laupäeval ja tuleks hoida nii maratoni tempot vms. Mina võin ju sellest aru saada, aga jalad ei saa. Neil on vaja panna!

Stardis olin lõvi ja lubasin mitte paugutada, nagu ikka. No pigem tagasi hoida. Tempodest rääkisime, siis sai kokku lepitud, et kui Karre selga näen, siis olen juba liiga paugutama hakanud ja tuleb tagasi tõmmata. Karre selga hakkasin kaugelt nägema juba esimesel-teisel kilomeetril. Tuli lähemale. Kindel plaan oli seda tempot hoida ja isegi kõrvale mitte litsuda. Mingi hetk avastasin ikkagi, et olengi kõrval tal. Näitasin veel sõrmega, et kusss...me ei räägi sellest ja mööda ma läksingi.

Hakkas paistma ka Maigi selg. Siis sain aru, et kurja nüüd on küll tempo liiga hull. Aga ütle sa seda jalgadele. Hoidsin siis ilusti Maigi sabas ennast ja olin vajadusel täiesti valmis ka maha jääma. 
7km peal vaatasin kella ja kui ees oli aeg 30:26, siis vajus suu korraks rohkem lahti, sest see on mu 7km isiklik :O Andis motti juurde küll!

Mingi hetk pressis kuklasse mõte, aga äkki siis saab nii 10km isiklik ka ületatud!? Eesmärgiks seda siiski ei võtnud. Ja kui 10km täis sai, siis olid kellal numbrid 43:26...ehk isiklik jah! Ookey. Siis tuleb äkki terve jooks alla tunni? Eesmärk oli muidu mingi 1h 10min vms.

Enne 11km märki avastasin, et tossupael on lahti tulnud. Midakuradit?? Kõigi nende lugematute võistluste jooksul pole sellist asja kordagi juhtunud. Tuisud, tormid, lihaskarambid, maokrambid ja mida kõike veel, aga tossupael!? Mõte oli, et ahhh las olla, äkki panen nii lõpuni. Aga no veits suur risk...ja mille nimel? Tegin siis enne viimast joogipunkti peatuse ja sidusin paela kinni. Nii olid Darola ja Maigi eest läinud. Paar kiiremat sammu küll, et tempo uuesti tagasi saada, aga päris kiirendust ei julenud teha. Kinnitõmbamine oleks olnud ukselävel. Üritasin sama tempot hoida lihtsalt ja päris lõpus siis panin ikka juurde. Ninast verd välja ei pressinud, aga ega kerge ka enam polnud.

No igatahes tuli 13,6km ajaks 59:26! Et siis alla tunni jah :D Hiljem protokollis surfates selgus, et naiste 14. koht ja vanusegrupi 4. koht!!! Vot neid tulemusi ei oleks küll osanud oodata. Mis ma oskan öelda. Ilm sobis ja ju oli määre õige :D Ei läinud ei tunnid ei minutid ei sekundid kaduma :P

Vat nüüd ei tea kui suure karuteene ma muidugi maratoni osas tegin selle tänase paugutamisega. 5 päeva on taastumiseks ja selle sees 7 aktiivset rühmatreeningut ja personaalide ja muude trennidega kokku 21 trenni :/ A no peab meeldima! Ei virise ja teeb ära ;)

Kes enne jooksu selfit ei tee, see...ei tee noh

Enne oli külm ja pärast veel külmem...hea, et rajal hea oli :P



No comments:

Post a Comment

Maskiga või maskita? Vingumisega viiruse vastu

 Nüüd mul on aega kirjutada, sest istun kodus. Ja elukaaslane istub ka kodus. Ehk lapsega tegelemine on jaotatud. Jah, isolatsioonis. Jah, e...