Saturday 10 June 2017

Ikka longid ju isikliku, isegi kui ei taha - Narva poolmaraton

Nädal aega tagasi Kekkose jooksul endast maksimumi välja pigistades otsustasin, et nüüd niipea ei lähe enam aega jooksma. Trenni mõttes teen võistlusi kaasa küll, aga selgelt poodiumikohtade jookse hetkel tulemas ei ole, siis ei hakka ka isiklike aegade parandamisi pusima. No milleks? Eesmärgid peavad alati olema, aga hetkel tahaks jooksu nautida ja kui toru otsustab, et nüüd torust tuleb, siis tagasi just ei hoia, aga meelega tõukima ka ei lähe.
Tänasele Narva Energiajooksu poolmaratoni (21,1km) distantsile läksin täie südamerahuga. Kuna sellel jooksul peeti ka Eesti meistrivõistlusi poolmaratonis, siis see tähendas, et kõik jooksjate paremik oli kohal. No mitte küll kõik, aga palju tippjooksjaid siiski. Ja nendega ju joonele niikuinii ei tõmba. Seega läheb naudib normaalselt palavat ilma ja teeb tagasihoidliku jooksutrenni. No pressure at all. Esimesed 5km võtsin täitsa kerge sammuga ja pulsski ei läinud eriti üle 159. Kui Kristi (Kristi Kuldkepp...ka ProRunner, kellega suhteliselt sarnaseid aegu jookseme ja kelle tuules üritan hammastega püsida aegajalt. Lühematel jooksudel on ta ikka väledam ja pisaratega ka ei suuda ma ta blondist patsist kinni hoida lõpuni)  mööda jooksis, siis võtsin väikse vahemaaga sappa ja hoidsin tempot suht ühtlsena. Esimesel 10 kilomeetril esines päris mitmeid tõuse ja selgelt need mulle sobivad. Ka kuuma ilma talun ma suhteliselt hästi ja nii ma vaikselt mööda minema hakkasin samas tempos jooksjatest. 10ndal kilomeetril algas piiiiik lauge sirge. Seal kujunes umbes 4-5 liikmeline punt, kellega siis üksteise tempot sai hoitud päris eduliselt. Raske veel ei olnud ja täitsa nautisin jooksu. Sama sirge lõpus oli tagasipöördekoht ja kui siis esikohtadele jooksjad vastu tulema hakkasid, sain powerit juurde. Lugesin vastutulevaid naisi. Sain teada, et olen esimese 20 seas. Samas see ei mõjutanud midagi. Ei võtnud isegi eesmärgiks seda positsiooni hoida. Iga vastutulev ProRunner andis minu sammule mõned lisakiirendused juurde. Jalad kohe tahtsid lendama hakata. Ja kui on antud ikka minu jaoks hea ilm ja kerge rada, siis tundus veidi patt seda niisama jätta. 16km kandis sain veel paarist naisest mööda ja siis hakkasin pingutama kah. Või õigemini ei hakanud meelega pingutama, vaid üritasin veidi sammu lisada kuid siiski pigem algset tempot hoida. See ei ole enam eriti lihtne - joosta 17ndal kilomeetril sama kiiresti kui esimestel. Raskeks läksid viimased 5km. Võtsin eesmärgiks lihtsalt tempot mitte alla 4:50min/km lasta. Isikliku aja parandamine ei olnud eesmärgiks enne viimast kahte kilomeetrit. Vaatasin, et kui nüüd lõpuni suudan sama sammu hoida, siis on täitsa võimalik isiklik joosta (ehk siis alla 1:38:57) kui mitte isegi minu suur eesmärk 1h 36min. Nõudis pingutust, aga viimased meetrid jooksin toru tühjaks, sest finishi tablool jooksis aeg 1h 36min...ja tiksus armutult 37 suunas. Sekunditega võidujooks võib ju tunduda jabur mittejooksjate jaoks (et no kelle jaoks sa neid ikka taga ajad), aga jooksuarmatajale on see adrekas. Ületasin finishijoone ajaga 1h 37min ja 2 sekundit (netoaeg 1:36:46). Seega isikliku rekordi ületamist 2 minutiga! Ja seda mitte ninast veri väljas jooksuga. Kohe üldse pole paha!
Naiste üldarvestuses olin 22. kohal, aga tean, et protokollis peaks tulema muudatusi ja koht peaks olema isegi parem. Mitte, et see midagi muudaks. Eestis poolmaratonis ka esimese 30 naise seas olemine on mitte kõige nõrgem tulemus vist :) Ühe korra võib ennast kiita ju ka :P Eriti kui hetkel on ainsad jooksutrennid võistlustel osalemised korra nädalas või harvem.
Eeenivei olin üldarvestuses 231, jooksjaid üle tuhande (minu enda stardinumber oli 994). Arenguruumi on eksole. A lonkimise kohta käib kah. Numbritest veel nii palju, et jooksu keskmine pulss oli 164 (kopsud kõrvast välja jooksudel on see 167 ja üle) ja keskmine tempo 4:34 min/km. Kalorikulu 1305kcal...pfff eilset laadimislaksu küll tasa ei jooksnud :D
Ja no seltskond oli ju täna üli timm ;) Igati nauditav päev!

"Egle vaata siia!"...."Ahhh?"...kutsikas ;)                               Poolel teel...Statika laks (suitsud ja õlled)



Juba läbi? Läheb teeb selle 7km lõdvestuseks peale? 



 Narva - Hannese pilgu läbi :)


No täitsa korralik medal ju :P ;)

Puhkaks ka nüüd ühe päeva? Avastasin, et homme on esimene trennivaba päev viimase 21 päeva jooksul...Ei hakka siis vast sinna FitGamesi II etapile ronima. Tahaks ju küll topispalli loopida, aga las ta jääb seekord ;) 

No comments:

Post a Comment

Maskiga või maskita? Vingumisega viiruse vastu

 Nüüd mul on aega kirjutada, sest istun kodus. Ja elukaaslane istub ka kodus. Ehk lapsega tegelemine on jaotatud. Jah, isolatsioonis. Jah, e...