Sunday 26 June 2016

Elva tänavajooks ja preemiakook





Otsustasin siiski hommikul, et lähen vaatan selle Elva jooksu ikka üle. Elvasse jõudes muidugi hakkas jooksuisu üle minema, sest autost välja tulles lõi päike nuiaga pähe ja kuumus andis reaalsuse-släpi piki feissi. Õhus siis +31 kraadi. Aga ega tagasi minema ka ju ei hakka ja süümekas ei lubaks siis seda külmkapis ootavat toorjuustukooki puutuda. Enne töö, siis palk.
10km rada kulges mööda Elva tänavaid kaks 5 kilomeetrist ringi. Stardis oli plaan vähemalt algust rahulikult võtta, aga no teadagi. Juba esimestel kilomeetritel sai selgeks, et ega see pull nüüd kerge olema ei saa. Siiski jooksin esimese ringi päris heas tempos ja nagu hiljem selgus, siis olin suisa kolmas naine ja oma vanusegrupi teine. Seda ma sel hetkel veel ei teadnud. Samas vahet vist poleks olnud, sest sein tuli ette 5,5km peal. Jõud kadus lihtsalt ära ja hingamine läks tuntavalt raskemaks. Vett oleks rohkem vaja olnud. Umbes kuuendal kilomeetril läks üks neiu mööda (arvasin millegipärast, et ta on juba ammu pikalt ees) ja hakkas ilusa sammuga eest ära astuma. Selge oli see, et sabas ma ei püsi. Ootasin joogipunkti. Vesi aitas täpselt ühe kilomeetri ilusti vastu pidada ja siis oleks järgmist jooki vaja olnud, aga finishini oli veel 2km ja teadsin, et rohkem joogipunkte ei tule. Need tundusid lõputud kilomeetrid. Viimasel kilomeetril läksid veel kaks tüdrukut minust korraga mööda ja ma isegi ei üritanud enam järel püsida. Raja äärest öeldi meile, et jooks käib neljandale kohale. See tuli mulle üllatusena. Aga noh suva see neljas koht. Oleks veel kolmandale pretendeerinud, siis ehk oleks viimase piisa ka välja pigistanud, samas, ega mul seal sees enam midagi ei olnud kah. See kuumus oli minult võtnud kõik, mis veel võtta sai. Kokku suutsin võtta ennast veel mõned meetrid enne finishijoont kui kuulsin, et keegi tuleb tagant ja üritab enne joont mööda saada. Vot seda ma enam kinkida ei saanud. Sprint lõppu ja pillid kotti. Aeg 46:05. Arvestades rajaprofiili ja temperatuuri, siis jällegi üle ootuste hästi! Ise lubasin ju trenni mõttes kesmise jooksu teha ja veel poolmaratonist raskeid jalgu lahti joosta. Pole mõtet lubadusi anda, selgelt :) 
Viimased 500m jooksin mõttega, et saaks juba koju ja oma eile valmis tehtud toorjuustukoogi kallale minna.


Nüüd siis koogist. Tegu ei ole erilise patutoiduga. Koogi põhi on valmistatud kookoshelvestest, mandlijahust, võist ja banaanist. Kiht vanaema juurest korjatud aedmaasikaid vahele. Kate koosneb vahukoorest, toorjuustust, zelatiinist, sidrunimahlast ja palmisuhkrust. Pealmine kiht on oma väikeste näpukestega korjatud metsmaasikatest ;) Ideaalne taastustoit!

Siin ka videod finishi-spurdist ja esmased emotsioonid!



Üks üritab rajal veel head nägu teha - fake :D (olen palju harjutanud)

 Finishi-spurt! Kabuhirmus!





No comments:

Post a Comment

Maskiga või maskita? Vingumisega viiruse vastu

 Nüüd mul on aega kirjutada, sest istun kodus. Ja elukaaslane istub ka kodus. Ehk lapsega tegelemine on jaotatud. Jah, isolatsioonis. Jah, e...